Categories
Bitcoin, Cardano (ADA), Ethereum, NEO, Ripple

Temettü ödeyen dijital tokenlar garip bir kavram gibi görünebilir, ancak popülaritesi artıyor. Bu dijital paralar “güvenlik tokenı” veya “dijital güvenlik” tokenları olarak bilinir. Ve bugün piyasadaki kripto para birimlerinin çoğundan farklılar. Bu tokenlar, sahiplerine diğer dijital tokenların çoğu gibi yazılım veya hizmetlere erişim sağlamak yerine, şirkette ve kârında bir mülkiyet hissesi sağlar. Şimdi temettü ödeyen bu en iyi kripto paralardan bazılarına bir göz atalım ve neden onları takip etmeniz gerektiğini görelim…

Bitcoin

Bitcoin’i sevmek için pek çok neden var ama benim favorilerimden biri de temettü ödemesi. Bitcoin’e (veya bu konuda başka bir coin’e) sahipseniz, aslında bir şirketin -Bitcoin, Inc.’in yarı sahibisiniz. Ve bir sahip olarak, şirketin kârının bir kısmını Bitcoin biçiminde alırsınız. dağıtılmış ağ. Eh, en azından dağıtılacak herhangi bir kâr olsaydı elde edeceğiniz şey bu olurdu. Gerçek şu ki, şu anda dağıtılan kar yoktur ve gelecekte olması da beklenmemektedir. Aslında, Bitcoin’in temettü ödemesinin tek nedeni, sabit coin arzıdır. Bu sabit arz, nispeten az sayıda Bitcoin sahibi ile birleştiğinde, her bir Bitcoin sahibinin tüm ağın işlem ücretlerinden bir pay alması anlamına gelir. Ağ sahiplerine işlem ücretleri tahakkuk ettiğinden ve yalnızca sınırlı sayıda sahip (21 milyon) olduğundan, her sahip bu ücretten pay alır.

Ethereum

Ethereum, insanların kendi dijital tokenlarını oluşturmalarına olanak tanıyan benzersiz bir blok zinciridir. Başka bir deyişle, kendi tokenize varlıklarınızı oluşturabilir ve takas edebilirsiniz. Ayrıca, ağdaki her işlemin bir yüzdesini “yakarak” token sahiplerine temettü ödeyebilirsiniz. Ethereum’un akıllı sözleşmeleri, tokenize edilmiş hisse senedi ihraç etmekten tedarik zincirlerini yönetmeye kadar her şey için kullanılabilir. Kendi kendini otomatikleştiren bilgisayar programları, bir sözleşmenin şartları karşılandığında yürütülür, yani her şeyin KIRILMADAN geçmesi için bir avukata veya başka herhangi bir üçüncü şahsın bulunmasına ihtiyacınız yoktur! Daha fazla insanın blockchain teknolojisini benimsemesiyle Ethereum sahiplerinin sayısının önümüzdeki birkaç yıl içinde artması bekleniyor. Bu, Ethereum’un yatırımcılarına daha fazla kar dağıtılacağı anlamına gelir ve bu, tokenların değeri için harika olacaktır.

Litecoin

Litecoin, Bitcoin’e çok benzer şekilde çalışır, ancak daha hızlı, daha ucuz ve daha büyük bir arza sahiptir. Bu, Litecoin’in talepten daha fazla arza sahip olduğu anlamına gelir ve bu da Litecoin sahiplerinin işlem ücretlerinden daha fazla kar elde etmesine neden olur. Litecoin ayrıca bir ödeme yöntemi olarak daha yaygın olarak kabul ediliyor gibi görünüyor. Aslında, Litecoin’i kabul eden ancak Bitcoin’i kabul etmeyen bazı çevrimiçi mağazalar var. İşlem ücretlerine ek olarak, Litecoin sahipleri ayrıca token tutmak için “madencilik ödülleri” alırlar. Madencilik ödülleri, aktif olarak Litecoin madenciliği yapan herkese dağıtılır. Bu, Litecoin’in madencilik ödüllerini almak için gerçekten hiçbir şey yapmanız gerekmediği anlamına gelir – bunlar sadece size verilir.

NEO

NEO’ya genellikle Çin’in Ethereum’u denir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Ethereum gibi, NEO’nun dağıtılmış ağı akıllı sözleşmeleri yürütmek için kullanılabilir. Aslında, NEO’nun tokenı, tıpkı Ethereum’un tokenı gibi bir şirkette eşitliği temsil etmek için kullanılabilir. Neo’nun tokenı, NEO ağındaki hisseleri temsil etmek için kullanılır. Başka bir deyişle, NEO’nun tokenı, kârı token sahiplerine dağıtarak NEO sahiplerine temettü öder. Neo’nun dağıtılmış ağı, token oluşturulmasını da destekler. Bu demektir ki sen oy haklarından hisse senetlerine ve hatta mülk tapularına kadar her şeyi temsil edebilen kendi dijital varlıklarını oluşturabilirsin.

Ripple

Ripple, iki taraf arasında hızlı ve ucuz para transferini kolaylaştıran bir ödeme ağıdır. Ripple’ın dağıtılmış ağı, dijital varlıkların oluşturulmasını da destekler. Bu varlıklar, belirli bir miktar para için hisse senetlerinden tahvillere kadar her şeyi temsil edebilir. Ripple’ın varlıkları genellikle XRP jetonları olarak bilinir. XRP jetonları, madencilik veya işlem ücretlerine ihtiyaç duymadan ödemeleri kolaylaştırmak için kullanılır. Ağda her ödeme yapıldığında XRP jetonları yok edilir. Bu, XRP sahiplerinin ağda yapılan her ödemenin bir kısmını aldığı anlamına gelir. Ripple ayrıca ağ üzerinden işlenen her işlem için bir ücret uygular. Bu ücret, ağın altyapısının korunmasına yardımcı olmak için kullanılır, bu nedenle gönderen tarafından ödenir.

Cardano

Cardano, merkezi olmayan uygulamaların dağıtımını destekleyen benzersiz bir blok zinciri tabanlı platformdur. Cardano’nun dağıtılmış ağı, dijital varlıkların oluşturulmasını da destekler. Cardano’nun tokenları, bir şirkette hizmet tokenlarından öz sermayeye kadar her şeyi temsil edebilir. ADA tokenları olarak bilinen bu tokenlar, işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. Ayrıca token sahiplerini tokenları tuttukları ve stake ettikleri için ödüllendirmek için kullanılırlar. Cardano ayrıca ADA token sahiplerinin temettü almalarını sağlayacak bir süreç başlatmayı planlıyor. Gelecekte, token sahipleri Cardano’nun ağını kullanan şirketlerden temettü talep edebilecekler.

Çözüm

Blockchain teknolojisi dünyası gelişmeye devam ettikçe, temettü ödeyen daha fazla dijital para görmeyi bekleyebilirsiniz. Ve yatırım yapmak için yeni bir coin arıyorsanız, neden temettü ödeyen birini seçmiyorsunuz? Yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek ve özellikle temettü ödeyenler olmak üzere mümkün olduğunca çok coin üzerine bahislerinizi korumak mantıklıdır. Temettü ödeyen bir tokena yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, bir satın alma işlemi yapmadan önce araştırmanızı iyice yaptığınızdan emin olun. Tokenın yasal olduğundan ve zaman içinde değerinin artma şansının yüksek olduğundan emin olmak isteyeceksiniz.