POORDI TN 3-75 KESKLINNA LINNAOSA, TALLINN HARJU MAAKOND 10156

NAŠA KYC POLİTİKA

Ofinans OÜ ima za cilj pružiti najbolju i pouzdanu uslugu svojim klijentima u skladu sa važećim zakonima.

Svrha Ofinans OÜ -a politike kupaca (“KYC Politika”) je stvorena u ovom kontekstu; Ocjenjuju klijente, transakcije i usluge Ofinans OÜ-a pristupom zasnovanim na riziku, smanjujući rizik, podižući svijest zaposlenih o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, au tom kontekstu i o aktivnostima Kompanije. Takođe je potrebno da obavesti kupce o tome šta su učinili u skladu sa važećim zakonodavstvom, posebno Zakonom o sprečavanju pranja prihoda stečenog kriminalom br. 4/2008 od 14. januara 2008. godine.

U okviru ove KYC politike, korisnici za koje se koristi politika priznavanja kako bi obavljali svoje aktivnosti u skladu sa važećim zakonima, članovi su platforme kojoj se pristupa sa www.miraclecash.com (“SITE”) i imaju koristi od usluga koje se nude na web stranici i zauzvrat prihvaćaju bodove u ovoj politici KYC -a, znači stvarna i pravna lica. (“Kupac”)

Ofinans OÜ je pripremio ovu KYC politiku u skladu s međunarodnim standardima i važećim zakonodavstvom.

1. Autentifikacija(provjera identiteta)

U skladu sa ovom politikom KYC -a, Ofinans OÜ primjenjuje sljedeće mjere u okviru važećeg zakonodavstva i drugih unutrašnjih politika Firme.

• Potvrdi autentičnost kupca

• Preduzimanje mjera za identifikaciju korisnika kao rezultat transakcija klijenta

• Dobivanje zadovoljavajućih informacija o svrsi i prirodi transakcije koju kupac želi izvršiti.

• Praćenje Klijenta i transakcija koje Klijent obavlja u odnosima sa klijentima i upoređivanje sa profilom Klijenta

• Praćenje visokorizičnih kupaca, transakcija i drugih kupaca kojima je potrebna posebna pažnja

U okviru politike KYC, identitet korisnika bit će dovršen prije nego što se uspostavi odnos usluge između Klijenta i Ofinans OÜ -a ili prije nego što Korisnik poduzme bilo koju radnju. Prilikom uspostavljanja uslužnog odnosa između Klijenta i Kompanije, dobivat će se podaci o namjeri Klijenta da postane član web stranice Društva, transakcijama koje će se izvršiti na ovoj web stranici i pitanjima kojima se teži. Postupak provjere autentičnosti korisnika funkcionirat će u sljedećim slučajevima:

• Bez obzira na novčani iznos, prilikom uspostavljanja bilo koje vrste uslužnog odnosa;

• Takođe ukoliko je ukupni iznos jedne transakcije kripto valute ili više povezanih transakcija jednak ili veći od 250.000.-USD;

• ukoliko je ukupan iznos jedne mjenjačnice kriptovaluta ili više povezanih transakcija jednak ili veći od 250.000.-USD;

• U slučajevima koji zahtijevaju prijavljivanje sumnjivih transakcija u okviru važećih zakona, bez obzira na novčani iznos

• Bez obzira na novčani iznos, ukoliko postoji sumnja u tačnost i adekvatnost prethodno pribavljenih podataka o identitetu;

U slučajevima kada kupac koji traži transakciju na web mjestu izvrši tu transakciju u korist treće strane; Obavlja se provjera identiteta i Klijenta koji traži transakciju i trećeg lica u čiju korist se transakcija vrši.

Kupac izjavljuje da djeluje u svoje ime; međutim, u slučajevima kada se sumnja da je djelovao u interesu treće strane, Ofinans OÜ poduzima sve mjere da identificira stvarnog korisnika.

Ofinans OÜ, u skladu s važećim zakonodavstvom, na web stranici i u bilo kojem okruženju; Dokumenti će se čuvati 12 godina od datuma izdavanja, a podaci o identifikaciji će se čuvati 12 godina od datuma posljednje transakcije i bit će dostavljeni službenim institucijama na njihov zahtjev.

2. Kupci za koje se neće uspostaviti odnos sa
uslugama,U skladu s Ofinans OÜ -ovom KYC politikom, Ofinans neće uspostaviti nikakav uslužni odnos sa Kupcima sa sljedećim karakteristikama:
• Korisnici koji žele otvoriti korisničke račune s anonimnim ili lažnim imenima,

• Kupci koji odbijaju pružiti potrebne informacije i dokumente,

• Korisnici na listama koje su objavile međunarodne institucije i organizacije (OFAC, EU, UN, HMT itd.) O pranju prihoda stečenih kriminalom i terorizmom,

• U slučajevima kada autentifikacija nije predana ili nije dato dovoljno informacija o svrsi odnosa usluge,

• Korisnici koji imaju negativne rezultate u finansiranju terorizma i srodnim finansijskim zločinima (prevara, krivotvorenje, organizovani kriminal itd.) U internom informacionom sistemu Ofinans OÜ za pranje novca,

• Nezakonitoeradnje( klađenje, kockanje)

Korisnici moraju poduzeti određene mjere opreza prije nego što uspostave odnos s uslugom Kao rezultat pristupa Ofinans OÜ zasnovanog na riziku prema kupcima, kupci i transakcije sa sljedećim karakteristikama definirani su u kategoriji visokog rizika i bit će podvrgnuti detaljnom postupku ispitivanja.

• Politički uticajne osobe

• Neprofitne organizacije (udruženja, fondacije, dobrotvorne organizacije itd.)

• Fizičke osobe u zemljama ili regijama u kojima su aktivnosti kripto valute zabranjene i strogo ograničene

• Transakcije velikog obima

Za gore navedene klijente i transakcije potrebno je dobiti dozvolu od višeg menadžera kompanije prije uspostavljanja odnosa s uslugama ili poduzimanja odgovarajuće transakcije. Prije uspostavljanja uslužnog odnosa s klijentima, treba pružiti informacije o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, au tom kontekstu treba osigurati korištenjem javnih resursa da nije pokrenuta istraga protiv bilo koje službene institucije ili da je sprovedena relevantna istraga nije pokrenut i izrečena je kazna.

Za detaljne informacije možete nas kontaktirati na [email protected]

S poštovanjem,
Ofinans OÜ

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 29,886.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,003.90
tether
Tether (USDT) $ 0.999946
xrp
XRP (XRP) $ 0.417116
litecoin
Litecoin (LTC) $ 70.78
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.085789
chainlink
Chainlink (LINK) $ 7.22
tron
TRON (TRX) $ 0.076073
uniswap
Uniswap (UNI) $ 5.34
sushi
Sushi (SUSHI) $ 1.42
chiliz
Chiliz (CHZ) $ 0.120784
1inch
1inch (1INCH) $ 0.978823
storj
Storj (STORJ) $ 0.580129
vechain
VeChain (VET) $ 0.031292
zilliqa
Zilliqa (ZIL) $ 0.05708
theta-token
Theta Network (THETA) $ 1.27